Telefoon: +31 (6) 55801701

Zelfverdediging voor kinderen

IMAG0579         IMAG0576

Kinderen leren om grenzen te stellen en te houden. Ze leren om te gaan met pesterijen door een non agressieve houding en handelingen te verrichten. Vechten mag niet, verdedigen mag wel. Wij leren kinderen niet te vechten (agressief te zijn), maar zichzelf te verdedigen.

Wij hebben speciaal voor de kinderen  een anti pest programma, die wij op de scholen aanbieden en waarmee we onze jeugdige leden voeden om weerbaar /assertief te zijn.

Wij letten op de houding en hun motoriek en sturen aan daar waar nodig is en geven adviezen aan de ouders. Op speelse manier leren ze discipline en  zelfvertrouwen opbouwen .

Jeugd Boksen en kickboksen  

Dit is voor kinderen die ook aan wedstrijden binnen het vechtsysteem willen meedoen. Wij vechten vanuit een verdediging en niet vanuit een aanval.  Hierdoor beperk je stoten en trappen naar je hoofd. Wij gebruiken geen blocks met armen en benen. Hierdoor is de kans op blessure  minimaal . Wij houden rekening met de gezondheid van de kinderen die nog in de groei zijn . Daarom hebben wij geen bokzak training. (Wij trainen met en op een partner).

De spieren en botten moeten nog groeien en door tegen een bokzak te trappen en te stoten, kan dit gezondheidsklachten veroorzaken aan de gewrichten en aanhechtingen, die pas op latere leeftijd zichtbaar en voelbaar wordt.

Wij trainen gewoon in ons eigen Uniform en gebruiken de normale bokshandschoenen, bitje  en beschermers.

Wij willen ook dat de ouders blijven kijken hoe hun kind(eren) getraind worden in het vechtsysteem.

Ervaren is geloven.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels