Telefoon: +31 (6) 55801701

Kurodaiya Principes

Kurodaiya is “the next generation” zelfverdediging/vechtsysteem, ontwikkeld in Nederland door een persoon van Indiase origine. De oprichter is ge-inspireert geraakt door de religieus en filosofisch epos “Mahabharat” uit India. De slogan “geweld eindigt waar respect begint” is hieruit en de principe van Mahatma Gandhi “non agressief, de-escalerend, 100% proportioneel” afgeleidt.

Het valt aan met trappen en stoten, maar het is geen Karate of Taekwondo.

Het verdedigt met klemmen en verwurgingen, maar het is geen Jiu Jitsu of Kenpo.

Het werkt met grepen en worpen, maar het is geen Judo of Aikido.

Het maakt gebruik van handschoenen, wapens en drukpunten, maar het is geen Nin-Jitsu of (kick) boksen.

Het lijkt op dat wat je al weet, maar is geen mix van verschillende stijlen of systemen.

Kurodaiya is een praktisch internationaal zelfverdedigingsysteem dat gebaseerd is op een klein aantal technieken die door vrijwel iedereen aangeleerd kunnen worden. Het is niet gelijk aan andere systemen/stijlen en of technieken, maar qua ontwikkeling een paar stappen verder. Het maakt gebruik van het Biomechanische proces van het menselijk lichaam , balansbeheersing en verstoring, en simpele maar effectieve technieken. Er wordt niet geblokt, maar de voorkeur wordt gegeven aan neutraliserende en de-escalerend verdedigingen en counters en technieken die een balansverstoring veroorzaken, waardoor een vervolg aanval niet meer effectief is. Binnen Kurodaiya vechten we niet om ons te verdedigen, maar we volgen de aanval en controleren de persoon om ervoor te zorgen dat hij/zij geen vervolg aanvallen kunnen plaatsen. Daarna kun je je handelingen verder uitvoeren naar gelang de behoefte om je veilig te voelen.(non agressief en proportioneel.

Dit kan door de juiste spieren te gebruiken voor de juiste handeling, om de eerste aanval te verdedigen en de tegenstander met minimaal gebruik van geweld, contact en beweging zodanig te controleren, dat een follow-up van aanvallen niet langer mogelijk is. Als je teveel kracht gebruikt, gaat het tegen je werken. Je kracht wordt je vijand! Als je onnodige bewegingen maakt, raak je uit balans en kan je niet optimaal handelen. Als je te veel contact met je tegenstander maakt, dan maak je hem / haar sterker.

Het Kurodaiya systeem gaat ervan uit dat je altijd een sterkere tegenstander hebt, die sneller is en vele aanvallen achter elkaar zal doen. In de praktijk heb je maar een fractie van een seconde om te reageren op een aanval met een verdediging of een tegenaanval.

Kurodaiya betekent letterlijk zwarte diamant. Een diamant in originele staat is in feite zwart. Door het te slijpen, kan men vele facetten creëren. Zo is het met de technieken van Kurodaiya. Ze zijn onderhevig aan veranderingen.

Het Kurodaiya systeem maakt onderscheid tussen kunst, zelfverdediging en vechtsporten.

Het is niet zo dat een goede vechter in een wedstrijd per definitie een goede verdediger is in het echte gevecht. Maar iemand die zich goed kan verdedigen in een echt gevecht, kan een goede vechter zijn in een wedstrijd. (Iets om over na te denken).

Veel zelfverdediging / weerbaarheid programma’s werken met dummy technieken waardoor ze vaak hun doel missen. Alles wordt nog steeds beoefend in stilstaande situaties. De aanvaller plaats 1 aanval en daarna doet hij niets met de andere hand of de benen. Dit is niet realistisch. Meestal zal er nog altijd een reactie plaats vinden  op elke willekeurige (snelle) actie van de verdediger.

  Je zult verplaatst worden en elke beweging heeft een doel.

  Er zullen meerdere aanvallen plaatsvinden. Het blijft niet bij die ene handeling.

  Alles wordt beoefend in beweging, zoals het in werkelijkheid gebeurt.

Iedereen zal baat hebben bij de technieken van het Kurodaiya programma omdat ze zeer praktisch en effectief zijn en daardoor zeer realistisch. Het is in zeer korte tijd aan te leren en uit te voeren en toe te passen in de praktijk.

Kurodaiya is :

  • Innovatief en revolutionair
  • De-escalerend en 100% proportioneel (binnen de wet)
  • Hanteert de ALPHA FACTOR (NON agressief overwicht)
  • Prestatieverhogend voor vechtsporters
  • Gebaseerd op innerlijke rust in conflicten en geweldsituaties
  • Gebaseerd op wetenschappelijke principes van Bio-Mechanica Getest en geperfectioneerd in real-life (straat) geweldsituaties

Met de Kurodaiya technieken heb je geen jarenlange training nodig om je optimaal te kunnen verdedigen. Lees de testimonial pagina.

Kurodaiya maakt gebruik van het banden systeem zoals in de traditionele Japanse stijlen!

Deze post is ook beschikbaar in: Engels